Information

Varför humanistisk program med latin – språk och kultur? 

Klassikerförbundet har gett ut en trycksak i fyrfärg med denna titel, av kostnadsskäl i begränsad upplaga. Tanken är emellertid att det även ska vara möjligt att lokalt sprida materialet – antingen digitalt eller kopierat i färg eller svartvitt – till elever och föräldrar vid grundskolors och gymnasieskolors informationsmöten, liksom till kommunpolitiker, skolledare och skolornas studie- och yrkesvägledare. Materialet bygger delvis på avsnitt i professor Tore Jansons bok Varför latin?

Använd möjligheten att sprida kännedom om latin – språk och kultur!

Häftet finns nu uppdaterat i två storlekar:

Stående format

Liggande format

Det har också gjorts mindre informationsblad om Latin – språk och kultur, respektive Klassisk grekiska – språk och kultur. Bladen får fritt mångfaldigas! Information om undervisningen i de klassiska språken i gymnasieskolan är viktig. Om tid inte läggs ner på sådan information, finns risk att eleverna försvinner. Det är självfallet roligt och spännande att studera latin, men vi måste kunna besvara den för eleverna självklara frågan: Vad kommer jag att ha för nytta av latinet/grekiskan, om jag väljer att studera dessa ämnen? Läraren i ämnet och nuvarande elever i latin/grekiska är säkert de bästa informatörerna. Glöm inte heller att upplysa skolledare och studie- och yrkesvägledare om vad studierna går ut på!

Infoblad om att välja latin

Infoblad om att välja grekiska 

Valblanketter, inriktningskurser, programfördjupning, individuellt val och utökat program (GY 2011). Vill du ha information om klassiska språk i gymnasieorganisationen läs mer här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s