Confronting the Classics. The Ancient Past in Modern Rome and Athens

Internationell, tvärvetenskaplig masterkurs

 

Kursen Confronting the Classics. The Ancient Past in Modern Rome and Athens ges av de svenska instituten i Rom och Athen, 16–29 april 2018, och är öppen för deltagare från alla fakulteter. Kursen utmanar olika användningsområden av antiken: bevarandestrategier, rekonstruktioner och musealisering av ”klassiskt” kulturarv. De högst sju deltagarna från svenska universitet erbjuds boende utan kostnad på de svenska instituten i Rom och Athen, samt ett stipendium från föreningen Svenska Rominstitutets Vänner på upp till 4000 kr per kursdeltagare som bidrag till resor och levnadsomkostnader. Efter framgångsrikt genomförd kurs utfärdas ett intyg gällande omfattning, kursarbete och omdöme. För tillträde till kursen krävs kandidatexamen (180 hp eller 120 hp). Ansökan skickas som ett dokument med e-post till info@isvroma.org senast den 1 februari 2018.

För mer information klicka här:

Svenska institutet i Rom

Svenska institutet i Athen

Frederick Whitling
kursansvarig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s